La final de august ”sub Stejar” dă startul ”Atelierului din poveste”. Un atelier de creație pentru copii, care își propune să descifreze ”poveștile din spatele poveștii” sau ce se întâmplă cu personajele preferate după ce închidem cartea și o pune pe raft. Și pentru asta se folosesc jocuri și exerciții de teatru, improvizație, storytelling și desen.

Primul ”Atelier din poveste” are loc la finele acestei săptămâni și are ca punct de plecare povestea ”Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry. ”Plecăm la drum în căutarea micului prinț rătăcit în propria lui poveste. Refacem traseul personajului principal prin teatru, muzică, improvizație și desen. Învățăm să conturăm împreună universuri senzoriale prin stimularea imaginației și simțurilor celor mici. Este un atelier dinamic unde copiii sunt încurajați să se exprime cât mai liber”, spun organizatorii.

Atelierul va fi susținut de Silvia Roman, regizor de teatru, arhitect și artist vizual. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” și Universitatea de Artă Teatrală ”I. L. Caragiale”, ambele din București. Spectacolele ei pot fi văzute la Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Țăndărică, Teatrul Excelsior, precum și la TVR. Pentru a da doar câteva exemple. Este invitată la numeroase festivaluri naționale și internaționale cu diverse producții artistice. Participă ca artist vizual la expoziții de grup în țară, workshop-uri și laboratoare de creație internaționale. A copilărit în Târgu Lăpuș, unde – după mai bine de două decenii – a revenit și a pus bazele proiectului cultural pentru copiii din Țara Lăpușului, „sub Stejar”.

”Atelierul din poveste” se va desfășura de-a lungul a două zile: sâmbătă (între orele 10.00 și 12.00) și duminică (de la 18.00 la 20.00). Intrare este liberă în limita locurilor disponibile, doar în urma rezervării la adresa de mail substejar@gmail.com.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: sub Stejar (credit foto – Adrian Voichițescu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.