Lecțiile de fotbal, e clar, niciodată nu au avut mai mult farmec decât acum, când sunt dictate de regulile… Disney! Două sesiuni din ineditul proiect ”Playmakers” dedicat fetițelor cu vârste între 5 și 8 ani au avut loc deja în Maramureș. Supereroine fantastice au prins viață pe terenul de sport de la Berbești.

”Playmakers” este un proiect dedicat dezvoltării fotbalului feminin, realizat de UEFA în parteneriat cu Disney.

România este una dintre cele șapte țări pilot alese de forul european pentru implementarea proiectului, Federația Română de Fotbal lansând ”Playmakers” în primăvara lui 2020. ACS Fotbal Feminin Baia Mare este club-partener în acest proiect.

”Clubul ACS Fotbal Feminin Baia Mare (denumirea veche – AS Independența Baia Mare) activează în domeniul fotbalului feminin din 2009. Deoarece suntem un club exclusiv de fotbal feminin, afiliat Federației Române de Fotbal și participant la toate campionatele organizate sub egida FRF (Liga 1, Liga 3, Under 17, Under 15, Under 13, Under 11), nu puteam să nu ne implicăm și în acest proiect”, declară Marcel Popa – președinte executiv al ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

”Playmakers” reprezintă o inițiativă a UEFA și Disney de a dezvolta un program de pregătire de ultimă generație, care folosește poveștile Disney pentru a încuraja mai multe fete tinere (5-8 ani) să descopere distracția în exercițiile fizice obișnuite și în fotbal. ”Strategia antrenamentelor este aceea de a familiariza fetițele cu fotbalul prin intermediul supereroilor din «Incredibilii 2» sau «Regatul gheții». Totul devine o aventură în lumea poveștilor”, precizează Marcel Popa. Fetițele sunt încurajate să joace rolurile unor personaje populare precum Elastigirl, Violet, Mr. Incredible și Dash, aducându-le la viață prin mișcare, muncă în echipă și imaginație.

Primele două acțiuni în Maramureș sub cupola ”Playmakers” au avut loc în 17 și 24 aprilie când, pe terenul de sport al școlii din Berbești, antrenamente de fotbal după reguli Disney (de poveste, firește) au fost organizate de ACS Fotbal Feminin Baia Mare împreună cu partenerii locali, ACS Balance Vladimir din Giulești (prof. Vladimir Semeniuc) și ACS Star Junior Baia Mare (antrenor, Bogdan Codrea). Urmează să fie organizată o grupă și în Baia Mare. De menționat că îndrumătorii sesiunilor au fost special instruiți în acest sens în cadrul unui curs care a avut loc la finele anului 2019.

”Playmakers” reprezintă un prim pas către atingerea unuia dintre obiectivele principale ale ”Time to Action” – strategia de fotbal feminin lansată de UEFA în 2019 care urmărește dublarea numărului de participare a fetelor și femeilor în fotbal până în 2024.

⚽ Alte detalii despre ”Playmakers” în Maramureș, găsiți aici.
⚽ Mai multe despre ”Playmakers”, aflați aici.

Ramona-Ioana POP
Sursă foto: ACS Fotbal Feminin Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.