În toamna lui 2012 un grup de prieteni a înființat Asociația Club Sportiv Florin Popovici. Povestea a început cu 3-4 copii. Azi circa 60 de copii învață regulile sportului cu balonul oval la clubul băimărean. ”Nu ne interesează nimic altceva decât să vină copiii la rugby”, spune Răzvan Popovici. Și chiar dacă la această vârstă joaca e mai importantă decât rezultatele, acestea din urmă nu se lasă prea mult invitate…

Prima lecție de rugby…

”Terminăm cu brio primul turneu de mini rugby de la Oradea. Locul 2 la categoria U10 și locul 2 la categoria U12”, anunță reprezentații Asociației Club Sportiv Florin Popovici. La turneul de la început de octombrie au mai participat: Rugby Cluj Junior, Viitorul Cluj, Titani Sighișoara, Bega Timișoara, Warriors Timișoara, Leii Câmpia Turzii, Dragonii Sibiu, Vulturul Negru Oradea. Prichindeii de argint de la clubul băimărean practică rugby de circa cinci ani. ”Prima lecție pe care o predăm este aceea că înaintăm prin pase înapoi. Aceasta este și una din frumusețile acestui joc”, spune Andrei Petrușca, unul dintre cei care antrenează la ACS Florin Popovici.

Patru echipe, patru antrenori și selecție la fiecare antrenament

În momentul de față, la ACS Florin Popovici sunt patru echipe: U8, U10, U12 și U14. De care se ocupă antrenorii Mircea Taloș, Marius Sandra, Adrian Mureșan și Andrei Petrușca. Antrenamentele se desfășoară momentan pe terenul de atletism, de trei ori pe săptămână: marțea, miercurea și joia, de la 17.30. Preselecțiile pentru noi jucători se fac în fiecare zi de antrenament. Sunt așteptați copiii cu vârste între 6 și 14 ani. ”Ideea este să îi învățăm să iubească mișcarea, sportul. Să lase calculatorul și telefonul. Să se miște și să interacționeze cu ceilalți copii”, explica într-un interviu pentru eZiarultău Răzvan Popovici, președinte onorific.

Povestea a început cu 3-4 copii

În septembrie, ACS Florin Popovici a împlinit 10 ani de existență. ”Totul a pornit de la o discuție cu mai mulți prieteni, foști jucători de rugby. Neculai Nichitean, Erminiu Andreica, Angheluț Ailenei, Cătălin Anghelescu și Radu Roman. Ne-am zis: «Hai să facem ceva pentru copiii mici!» (…) În 2012 am început cu 3-4 copii”, își amintește Răzvan Popovici. În total, azi circa 60 de copii învață să joace rugby la ACS Florin Popovici.

Rezultatele pot aștepta

Pe tot parcursul celor 10 ani de existență, clubul a fost implicat în competițiile regionale. Dar a participat și la turnee naționale. Unde în 2019 la categoria U8 ACS Florin Popovici a câștigat locul III, iar în acest an s-a clasat pe locul IV la U12. Dar rezultatele nu sunt o miză la clubul din Baia Mare. ”Nu ne interesează nimic altceva decât să vină copiii la rugby. Rezultatele pot aștepta. (…) La această vârstă copiii nu trebuie să știe altceva decât să se joace!”, subliniază Răzvan Popovici.

Și cu mare drag se joacă prichindeii. Bucurându-se put și simplu de rugby. Următoarele competiții pentru copiii de la ACS Florin Popovici sunt pentru categoriile U8/U10/U12 în Baia Mare (15 octombrie), Timișoara (29 octombrie) și Cluj-Napoca (19 noiembrie). Pentru cei de la categoria U14 urmează întreceri în Baia Mare (8 octombrie) și Câmpia Turzii (22 octombrie).

Sursă foto: ACS Florin Popovici

Ramona-Ioana Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.