Grupul ”Rădăcinilor Străbune” din Maramureș participă azi în comuna-muzeu Ciocănești la ”Răscolul stânii”, festival al obiceiurilor păstorești ajuns la ediția a XIII-a.

Evenimentul are loc în Poiana Tradițiilor din Botoș (Ciocănești, Suceava). ”Este un festival în care prezentăm obiceiuri legate de păstorit atât din județul nostru, cât și din alte zone din țară. Un festival pe care îl ținem într-un cadru natural, reconstituind atmosfera de la o stână. Din Maramureș am avut invitați încă de la prima ediție”, declară primarul Radu Ciocan.

În acest an, cap de afiș pentru ”Răscolul stânii” este Grupul ”Rădăcinilor Străbune” din Maramureș. ”Suntem găzdoi din Călinești, din Vadu Izei e Mihai Gorgan la dobă, din Sighetu Marmației sunt Liviu Lihet la ceteră și Ghiță Mițiți la zongoră”, spune Măriuca Verdeș, președinte Asociația Rădăcinilor Străbune.

Ieri seară, maramureșenii au participat la o șezătoare în Botoș, azi au vizitat cele două muzee din Ciocănești: Muzeul Ouălor Încondeiate și Muzeul Etnografic.

Sursă informații și foto: Măriuca Verdeș – președinte Asociația Rădăcinilor Străbune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.