”Din cauza bine-cunoscutei situații, pe data de 2 ianuarie nu voi organiza cea de-a 3-a ediție a Turului Sighetului în formatul clasic, însă vă propun să participați, împreună cu mine, la un scurt tur virtual și live al vechiului Sighet”, anunță Teofil Ivanciuc.

Așadar sâmbătă, 2 ianuarie, de la ora 14.00, sunt invitați să descoperiți ”Sighetul de dinainte de 1918” într-un tur virtual live.

”Dacă sunteți curioși să aflați când anume a fost înființat Sighetul, ce a mai rămas din vechile sale clădiri de secol XIV, XVII sau XVIII, sau unde a fost prima primărie, biserică românească sau sinagogă evreiască, participați la turul virtual pe care vi-l propun pentru data de 2 ianuarie”, lansează Teofil Ivanciuc provocarea.

Turul este gratuit și durează o oră.

”Vom povesti despre evoluția și dezvoltarea treptată a orașului, despre germani, maghiari, români, ucrainieni și evrei, despre fortificația bisericii reformate, despre prima școală, primul muzeu, primul teatru, primul hotel, despre portul de pe Tisa ș.a.m.d.”, se menționează pe pagina evenimentului.

Tot ce aveți de făcut este să vizualizați aici pagina acestui eveniment la data și ora anunțate.

Sursă informații și foto: Teofil Ivanciuc (credit foto: Peter Lengyel)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.