În urmă cu 50 de ani, în 11 ianuarie 1972, a avut loc inaugurarea noului spital cu 1.200 de paturi din municipiul Baia Mare, informează reprezentanții Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

”O adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”, cum a fost numit în cadrul manifestărilor de atunci, deschise de Dan Enăchescu, Ministrul Sănătății de la acea vreme și de doctorul Constantin Opriș, primul director al spitalului.

”Încă de atunci, spitalul și-a fixat cele mai înalte standarde medicale, fiind dotat, după București, cu cea mai modernă aparatură din țară. Iar dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a standardelor și serviciilor a devenit un deziderat constant, pentru care echipa spitalului, de ieri și de azi, a muncit cu devotament și dedicare. Însă, dincolo de proiecte, clădiri, aparatură, investiții și cifre, stau cei care, vreme de 50 de ani, și-au pus viața, puterea și priceperea în slujba maramureșenilor”, se arată în comunicatul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

De aceea, semicentenarul este în primul rând aniversarea oamenilor deosebiți, de ieri și de azi, din echipa Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. ”Se spune că, la 50 de ani, nu îmbătrânești, ci devii mai bun. Îmi doresc ca, împreună cu toți colegii mei, să ne asumăm datoria de onoare de a construi un viitor pe măsura trecutului impresionant al acestui spital, având convingerea că, dacă ne iubim profesia, iubim oamenii și ne dedicăm lor, totul este posibil”, menționează aceeași sursă.

Comunicatul integral, aici.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

 

CITEȘTE ȘI:
Cel mai frumos dar de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.