Miercuri, 1 februarie, este Ziua Internațională a Cititului Împreună. Tema ediției din acest an este ”O carte, un glas, multe urechi!”, anunță cei din grupul “Citim Împreună România”. Cei care plănuiesc evenimente de citit împreună sunt invitați să se alăture grupului dedicat World Read Aloud Day.

World Read Aloud Day, sărbătorită din 2010

În fiecare an, în prima zi de miercuri din luna februarie, se celebrează Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day. O inițiativă LitWorld lansată în 2010 pentru a celebra bucuria de a citi și împărtăși povești. Milioane de oameni sărbătoresc această zi care nu trece neobservată nici în România. În acest an, Ziua Internațională a Cititului Împreună va fi marcată în 1 februarie. Tema este ”O carte, un glas, multe urechi!”, anunță cei din grupul “Citim Împreună România”.

Ce este “Citim Împreună România”?

”Suntem un grup mic de cititori pasionați care iubesc copiii. Unii dintre noi suntem autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari. Unii dintre noi suntem părinți. Ceea ce avem în comun este mai mult decât dragostea pentru cărți: suntem pasionați de a vedea copii și adulți citind împreună, din momentul în care un copil se naște și mult după ce acesta învață să citească singur”, se arată pe site-ul citimimpreuna.ro. Așadar grupul “Citim Împreună România” a fost creat pentru a cultiva beneficiile și frumusețea cititului împreună atât în rândul copiilor, cât și al celor ce au grijă de ei.

Ce înseamnă “Citim Împreună”?

”O persoană citind din carte cu voce tare, în timp ce ceilalți ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste în felul lor, dar toți împreună. A citi împreună înseamnă a păși printr-o ușă, în altă lume – deseori una magică și misterioasă și încântătoare moral – mână în mână cu ceilalți”, menționează sursa citată.

Dacă planificați să organizați un eveniment de citit împreună pe 1 februarie, sunteți invitați să vă alăturați grupului dedicat aici.

”Citim Împreună România” este un proiect înființat în 2016 de Brandi Anderson Bates, fondatoarea Bibliotecii „Din loc în loc”, cu sediul la Lupeni.

Sursă informații și foto: Citim Împreună România

CITEȘTE ȘI:
TOPURI 2022 | O carte de colorat pentru adulți, cea mai comandată în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.