Echipa Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare a obținut locul 9 la Festivalul Internațional al Șahului în Școală. Competiție derulată la Ploiești cu peste 70 de echipe la start. În concursul individiual de blitz, băimărenii au urcat de trei ori pe podium.

Peste 70 de școli din opt țări la startul Festivalului Internațional al Șahului în Școală

Festivalul Internațional al Șahului în Școală a avut loc în Ploiești. Festivalul, potrivit International School Chess Union, ”promovează educația și încurajează deschiderea orizonturilor elevilor, fiind dovedit că «sportul minții» este un mijloc foarte eficace pentru formarea copiilor ca ființe sociale și pentru dezvoltarea personalității acestora”.
La această primă ediție a evenimentului au participat peste 70 de școli din opt țări, conform sursei citate. Festivalul a programat atât un concurs între echipe școlare, cât și unul individual de șah blitz.

Cinci ”tineri lei” au concurat pentru Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare 

Cinci sportivi legitimați la Clubul Tinerii Lei Baia Mare au reprezentat Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare la Festivalul Internațional al Șahului în Școală. Este vorba despre Andrei Năsui (dublu legitimat LPS Satu Mare – Tinerii Lei Baia Mare), Alex Chira, Tudor Colta, Iulia Avram și Miruna Covaci (dublu legitimată LPS Satu Mare – Tinerii Lei Baia Mare). Echipa Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare a ocupat locul 9, primele 10 clasate fiind premiate. În cadrul concursului de blitz, Andrei Năsui a ocupat locul I, Tudor Colta s-a clasat pe locul II și Alex Chira a obținut locul III.

Locul I în concursul pe echipe a fost cucerit de Școala Gimanzială din Lviv (Ucraina). Care va merge la Campionatul Mondial al Echipelor Școlare din Kazahstan. Podiumul echipelor a fost completat de Școala ”Otilia Cazimir” Iași și Școala nr. 10 Bacău.

Festivalul Internațional al Șahului în Școală a fost organizat de International School Chess Union. Sub egida Federației Internaționale de Șah și a Federației Române de Șah.

Sursă informații și foto: International School Chess Union, Adrian Lucian Griga

CITEȘTE ȘI:
Șah | Sara Șunea, locul 2 la Bucharest Grand Prix Rapid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.