Două campionate naționale, două zile de competiție, circa 1.200 de dansatori, două ringuri de dans, 40 de arbitri. Câteva dintre cifrele care conturează povestea în care Baia Mare devine la final de săptămână capitala dansului sportiv din România.

Campionatul Național de Clase și Campionatul Național de 10 dansuri (secțiunea adulți) au loc în premieră în Baia Mare la finele acestei săptămâni, anunță reprezentanții IDance Academy – clubul organizator.

Competițiile vor aduce în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare dansatori ”cu vârste cuprinse între 5 și 55 de ani”, precizează pentru eZiarultău cei de la Clubul Sportiv IDance Academy, adăugând: ”Estimăm prezența a 1.200 – 1.300 de sportivi care se vor întrece pe perioada celor două zile de concurs”. Perechile se vor întrece atât la eleganta secțiune Standard, dansând vals lent, tango, vals vienez, foxtrot și quickstep. Cât și la incendiara secțiune Latino, pe ritmuri de samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble și jive.

Cele două concursuri naționale se vor derula în 1 și 2 octombrie, pe două ringuri de dans simultan. Vor juriza în total 40 de arbitri din România, care au licența de arbitri internaționali.  ”Baia Mare va fi pe perioada concursurilor polul dansului sportiv românesc. Cele mai frumoase, talentate, carismatice perechi se vor întrece pentru titlurile de campioni naționali”, subliniază cei de la IDance Academy.

Spectatorii sunt invitați la eveniment sâmbătă, între orele 9.00 și 21.00, respectiv duminică, între orele 9.00 și 20.00. (G.D.)

Pagina evenimentului, aici.

Sursă informații și foto: Clubul Sportiv IDance Academy

CITEȘTE ȘI:
”Fabrica de Campioni” își deschide oficial porțile în prezența legendarului Maricel Voinea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.