Începând cu 1 iulie, Muzeul Maramureșean a demarat un nou proiect, intitulat „În căutarea orașului pierdut”. Acest proiect ”pornește de la conceptul/ideea că identitatea arhitecturală a unui oraș, ceea ce îl face diferit și unic, este determinată de istoria sa, de caracteristicile culturale ale oamenilor care l-au locuit”, spun cei de la muzeul din Sighetu Marmației.

Cu timpul arhitectura se schimbă, clădirile dispar. Muzeul trebuie să fie instituția în care istoria și identitatea locală sunt păstrate pentru posteritate. ”În anii ’80 o importantă parte a orașului nostru a încetat să existe, ne referim la străzile 9 Mai și Bogdan Vodă (de la complex până la Școala nr. 4). Cu ajutorul fotografiilor din colecția muzeului vom reconstitui digital această zonă, iar clădirile vor fi poziționate pe o hartă interactivă”, anunță sursa citată.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizată o expoziție de fotografie care va reda aspectul străzilor și clădirilor din această zonă. Va fi editat și un album foto bilingv (română/engleză) cu cele mai reprezentative clădiri dispărute, însoțite de text explicativ și povești ale locurilor și clădirilor.

Sursă informații și foto: În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri, povești

CITEȘTE ȘI:
Sărbătoarea Rădăcinilor Străbune – ”din drag de țara asta, de tradiție și de portul nostru popular”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.