Zilele senine de toamnă au permis celor de la Muzeul satului maramureșean ”Mihai Dăncuș” din Sighetu Marmației să finalizeze mai multe lucrări de restaurare.

”Rolul patrimoniului muzeal presupune valorificare, iar valorificarea patrimoniului înseamnă buna conservare și prezervare a acestuia, dar și amenajarea sa corespunzătoare, astfel încât să poată să își îndeplinească misiunea sa culturală, socială și educativă”, spun reprezentanții Muzeul satului maramureșean ”Mihai Dăncuș” din Sighetu Marmației.

În acest sens, toamna a adus finalizarea mai multor lucrări de restaurare. Au fost făcute reparații curente la fațada și interiorul Casei conac Hodor Pop din Bârsana. S-au înlocuit învelitorile din paie la Gospodăria Bohotici din Mara, singura gospodărie acoperită cu paie restaurată în muzeu. Au fost înlocuite învelitorile din draniță și s-au realizat restaurări la câteva anexe gospodărești.

Interiorul Casei Stan din Săpânța a fost pregătit în vederea amenajării expoziționale și punerii acesteia în circuitul turistic de vizitare. A fost refăcută învelitoarea din draniță la Casa Drimer, lucrare realizată în cadrul proiectului transfrontalier JCulture.

Noi zicem să nu ne credeți pe cuvânt și să mergeți să vizitați muzeul.

Mai multe, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Maramureșan

 

CITEȘTE ȘI:
Acoperiș restaurat la Șura Valea Vinului, cel mai mare obiectiv de arhitectură tradițională din Satul de pe deal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.