Finala Cupei României, ediția 2021, dintre CSM Știința Baia Mare și SCM RUGBY Timișoara, a fost reprogramată pentru data de 2 aprilie 2022, anunță reprezentanții Federației Române de Rugby.

CSM Știința Baia Mare a fost prezentă în luna noiembrie în Africa de Sud. Mai întâi, campionii României au disputat – în 20 noiembrie – un meci de pregătire pe Toyota Stadium din Bloemfontein în compania Free State XV. ”Zimbrii” s-au impus cu 72-14 (41-14). Întâlnirea a făcut parte din Toyota Intercontinental Invitational Series.

În 26 noiembrie, CSM Știința Baia Mare a jucat în compania Toyota Cheetahs. Meci disputat pe Toyota Stadium din Bloemfontein, în cadrul Toyota Challenge Cup. Victoria a revenit gazdelor cu 54-5 (12-5).

A doua zi dimineața, CSM Știința ar fi trebuit să pornească spre țară. Pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni. Componenții echipei, alături de staff-ul tehnic, au rămas, însă, blocați în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. Campioana României a fost repatriată pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – București – Baia Mare, ajungând acasă în cursul serii de 30 noiembrie.

Finala Cupei României, ediția 2021, fusese stabilită inițial pentru 11 decembrie 2021. Finală în cadrul căreia CSM Știința Baia Mare va întâlni SCM RUGBY Timișoara. Doar că – în şedinţa din 27 noiembrie 2021 – Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 107 în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii intră în carantină.

În consecință, finala ediției 2021 a Cupei României s-a amânat pentru 2 aprilie 2022. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Biroului Federal al Federației Române de Rugby.

Sursă foto: Federația Română de Rugby

 

CITEȘTE ȘI:
Rugbiștii de la CSM Știința Baia Mare au ajuns acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.