Inima de copil e, poate, darul cel mai valoros pe care ni-l putem oferi. Mereu mi-au fost dragi oamenii care și-au păstrat inima de copil și n-au lăsat-o să cadă, ca un dinte de lapte.

Oamenii deschiși, cu acea curiozitate frumoasă și naturală. Cei care încă au posibilitatea să vadă lumea cu inima și să-i asculte povețele prin glasul ei gând. Totodată, aceștia sunt și oamenii în care putem găsi mereu grăunțele de înțelepciune de care avem nevoie, pentru că-și trăiesc viața prin acel firesc al primilor ani de viață.

Încă citesc povestioare pentru copii, cred că e o activitate mai mult decât revigorantă pentru minte, dar mai ales pentru suflet. De exemplu, anul trecut îl descopeream, pentru prima oară, pe ”Micul prinț”. Am găsit acolo citate întregi de filosofie scrise în cel mai natural mod și inteligibile pentru toată lumea. Și nu mă gândesc să mă opresc aici. 🙂

Zilele trecute am citit ”Aventurile lui Chilli Ramirez”, de Ioan Gyuri Pascu. Cartea a apărut în 2013 la editura Cartea Daath. De altfel la această editură există colecția ”Poveștile lui Gyuri”. Compusă din două părți (două povești faine: ”Chilli Ramirez și buletele de cașcaval”, respectiv ”Chilli Ramirez și Motanul Descălțat”), cartea e mai mult decât delicioasă.

Poveștile sunt construite cu migală, frumos legate între ele și au un umor sănătos. Versurile poveștilor și ilustrația muzicală se îmbină perfect, cartea fiind însoțită și de un CD care cuprinde dramatizarea poveștilor, voce și interpretare – Ioan Gyuri Pascu și Daniela Marin. De ilustrațiile care înfrumusețează paginile cărții s-au ocupat Anastasia Soleanu (prima parte) și Iarina Pascu (partea a doua).

Cartea s-a bucurat și de unele puneri în scenă, încă din anul lansării, la București (în cadrul pieței Festivalului ”Enescu”) și la Teatrul ”Arlechino” din Brașov (unde s-au oferit și premii pentru muzică și interpretare).

Am un respect deosebit pentru autorii cărților pentru copii. Copiii nu mimează simpatia pentru o poveste, iar din acest punct de vedere ei reprezintă etalonul cel mai sănătos al unui autor, pentru că sunt 100% sinceri.

Iunie e luna copiilor, așadar vă invit să redescoperiți copilul din voi și să intrați în lumea lui Chilli Ramirez, șoricelul din New Mexico.

Mihai Cotea

Cartea ”Aventurile lui Chilli Ramirez” o puteți comanda aici și primiți și cadouri!
Descoperiți aici alte cărți semnate Ioan Gyuri Pascu publicate de editura Cartea Daath.

CITEȘTE ȘI:
”La capătul şoaptelor” (autor, Mihai Cotea) – o carte care iubește omul și se lasă iubită
”Letting go – Calea renunțării” – un ghid pentru cei ce au curajul (încă) unui început
”Plânsul lui Nietzsche”, o carte-monument despre… viața netrăită pentru eternitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.