Nu-i treaba noastră să îi învățam pe oameni cum să comunice, cum să se poarte și cum să ne susțină. Nici să ne rugăm de cineva să se conecteze cu noi, să lămurească lucrurile, dacă nu își dorește.

Treaba noastră e să ne întâlnim cu cei care au aceleași valori ca și noi. Să fim prieteni cu cei ce apreciază prietenia noastră. Și, nu în ultimul rând, să lăsăm în urmă legăturile cu cei vizavi de care am crescut/evoluat. În caz contrar, viața va deveni o permanentă luptă: să fii văzut, auzit, înțeles. Să îți demonstrezi valoarea.

Dacă ceva nu (mai) merge, uită-te dincolo de suprafață! Ceea ce se vede e doar metoda prin care lipsa rezonanței cu o persoană a dus la îndepărtarea de acea persoană. Întreabă-te: am aceleași valori vizavi de viață pe care le are partenerul, prietenul meu, omul din fața mea? Dacă nu, ceea ce s-a întâmplat e doar expresia materială/fizică a acestei discordanțe.

Oamenii cu care rezonezi nu te fac să simți că viața e grea, că nu ești destul de bun, că fiecare zi e o povară. Dimpotrivă. Cei de pe același nivel cu tine îți hrănesc sufletul. În locul potrivit, cu oamenii ”tăi”, orice obstacol se dorește a fi depășit de ambele părți, fără să ajungi în punctul în care să te întrebi dacă ai valoare sau ce-i greșit cu tine. (…) În locul potrivit, cu oamenii potriviți, nu ești confuz, nu îți pui întrebări legate de rolul ce-l joci în viața cuiva. În locul potrivit, în suflet este liniște! 🤗

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Să ne (re)amintim să râdem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.