Șase medalii au cucerit reprezentanții României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori. ”Tricolorii” au înregistrat cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției. O performanță la care a contribuit și Victor-Vasile Dragoș, elev la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare. El a obținut medalia de aur cu punctaj maxim.

În perioada 28 iunie – 3 iulie, la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) se desfășoară a 26-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru juniori (JBMO 2022), informează Societatea de Științe Matematice din România.

Participă echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan – țări invitate.

Șase medalii au cucerit elevii români: patru de aur și două de argint. Printre laureați, Victor-Vasile Dragoș (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, profesor Andrei Bretan) a obținut medalia de aur, cu punctaj maxim.

”În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul întâi cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției. Următoarele locuri de pe podium au fost ocupate de Serbia – 174 de puncte, respectiv Turcia – 166 de puncte”, menționează reprezentanții Societății de Științe Matematice din România.

Sursă informații și foto: Societatea de Științe Matematice din România

CITEȘTE ȘI:
Un elev de la Colegiul ”Vasile Lucaciu” va reprezenta România la Balcaniada de matematică pentru juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.