• 1844: La Iași se joacă, în premieră, comedia „Iorgu de la Sadagura”, prima scriere dramatică a lui Vasile Alecsandri, considerată piatră de temelie a dramaturgiei românești. Bună piatră de temelie a fost, bun ”meșter” a fost și Alecsandri.
  • 1892: A venit pe lume în Georgia, SUA, Norvell Hardy, cunoscut mai cu seamă ca Oliver Hardy sau Babe Hardy – în România ca Bran, care a făcut un cuplu comic celebru cu Stan Laurel. Multe râsete au reușit să producă poznașii Stan și Bran de-a lungul timpului. Filmele lor mai sunt gustate și astăzi nu de puțini oameni. E mare lucru să lași în urma ta zâmbet.
  • 1911: Pilotul american Eugene Burton Ely reușește prima aterizare pe o navă, cuirasatul „Pennsylvania”. A fost un pionier al aviației și deopotrivă un temerar, fiindcă să te încumeți să aterizezi pe puntea unei nave, la ce avioane erau pe atunci și la ce vapoare, chiar îți trebuia nițel curaj.
  • 2005: Și dacă tot ziceam mai sus de avioane, compania Airbus a lansat, la Toulouse, aeronava A380, cel mai mare aparat de zbor din lume, destinat transportului civil. Așa de mare că te mirai cum de-și poate lua zborul. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: captură video

CITEȘTE ȘI: De la Tom & Jerry…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.