Caravana ”Centenarul Încoronării”, pornită la drum din Iași în 12 mai, ajunge în Maramureș. Sâmbătă, 21 mai, de la ora 13.00, la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”.

La 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, Asociația ARTIS organizează caravana “Centenarul Încoronării”.

”Sub auspiciile Familiei Regale a României, suntem pe urmele vizitelor Familiei Regale în România Întregită (1919-1927), alături de specialiști din lumea cinematografiei și istoriei. O vom face prin film, pentru că cinematografia este un «personaj» potrivit pentru înțelegerea istoriei, culturii, evenimentelor și durerilor unui popor”, spun organizatorii.

Ambsadori ai caravanei sunt Irina-Margareta Nistor (Ambasador Cinema), istoricii Adrian Cioroianu, Nicolae Pepene şi Alexandru Muraru, cercetător științific Mioara Anton și profesor Daniel Şandru.

Caravana a pornit la drum în 12 mai, din Iași. Sâmbătă, 21 mai, de la ora 13.00, poposește în Maramureș, la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. Ultima oprire va fi în 15 octombrie, la Bucureşti. Un traseu cu aproape 30 de escale. Trasând prin film harta României și ”predând” altfel de lecții de istorie.

Sursă informații și foto: Asociația ARTIS

CITEȘTE ȘI:
Sighetu Marmației | Concurs de interpretare instrumentală și arte vizuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.