• 1524: Este confirmat, la Istanbul, ca domn al Țării Românești Radu de la Afumați. Nu pare numele cel mai pompos pentru un domnitor, dar putea fi și mai aiurea, de pildă dacă i se zicea Radu de la Ciorogârla. Ce e mai neobișnuit e că a domnit în patru perioade, adică decembrie 1522 – aprilie 1523, ianuarie – iunie 1524, septembrie 1524 – aprilie 1525 și august 1525 – ianuarie 1529. Zici că era antrenor de fotbal.
  • 1642Noua Zeelandă a fost descoperită de navigatorul olandez Abel Tasman. În primă instanță Tasman a crezut că a dat cu nasul de coasta Americii de Sud, mai exact de Țara de Foc. Asta e, cum nu-ți iei bine azimutul, cum mai descoperi niște insule.
  • 1929: Vine pe lume, în Toronto, Arthur Christopher Orme Plummer. Cu o carieră de excepție, de peste cinci decenii, Cristopher Plummer a devenit cel mai în vârstă actor care a câștigat un Oscar (în 2012, pentru rolul secundar din filmul ”Begginers”). Un domn chiar charismatic.
  • 1960: În timp ce împăratul Haile Selassie I al Etiopiei era în vizită prin Brazilia, Garda imperială, adică garda dumisale, preia capitala și îl proclamă împărat pe fiul lui Selassie, prințul moștenitor Asfa Wossen. Ciufulită treabă, adică te duci ca tot omul să bei o cafea acasă la mama ei, în Brazilia, după care afli că în lipsa ta ți-a luat beizadeaua tronul. Numai împărat să nu fii. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: cinemagia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.