În perioada decembrie 2020 – iunie 2021, s-a desfășurat programul național ”Citește-mi 100 de povești!”, inițiat de Asociația OvidiuRo și derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului ”România Educată” al Administrației Prezidențiale.

Programul își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie. ”Obiectivul este ca, în următorii cinci ani, toate grădinițele publice din România să devină Grădinițe Bibliotecă, adevărate insule de lectură și cultură pentru copii”, potrivit Asociației OvidiuRo.

21 de unități de învățământ din Maramureș s-au înscris și au participat activ la program. Astfel, ”Citește-mi 100 de povești!” a ajuns în: Sălsig, Suciu de Sus, Strâmtura, Recea, Târgu Lăpuș, Groși, Coroieni, Sighetu Marmației sau Baia Mare. ”Cu sprijinul celor 99 de educatoare care s-au implicat în activitățile de lectură, 3.713 copii au descoperit, săptămânal, cărți interesante, atent selecționate și adecvate vârstei lor”, menționează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Conform raportului intermediar (1 ianuarie – 1 iunie 2021), la nivel național s-au înscris în program 1.224 unități de învățământ (64% în mediul rural), 40.000 de copii și familiile lor au participat la atelierele de lectură, 57.000 de cărți au fost distribuite în grădinițe și 120.000 au fost oferite de 1 Iunie prin proiectul ”Donează o poveste”.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația OvidiuRo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.