• 1139: Regele Roger al II-lea al Siciliei este excomunicat. O fi călcat pe bec. Păcat de el, că avea cumva un nume de Hollywood. Greu întâlnești un rege pe care să-l cheme Roger.
  • 1783: Țarina Ecaterina cea Mare a bătut în cuie, în piuneze, în ce o fi avut și ea anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. ”De acum și pentru toate timpurile”, a stabilit Cati cea Mare. Știa ea ce știa.
  • 1820: Este descoperită celebra statuie grecească Venus din Milo. Adicătelea Afrodita. A aflat-o un om de treabă, un țăran, Yorgos Kentrotas, pe insula Milos, din Marea Egee. Statuia a fost găsită, după cum bine știm, fără mâini. Lucru care a făcut ca o sumedenie de cercetători să-și dea cu presupusul, de-a lungul vremii, despre ce făcea Afrodita cu mâinile ei negăsite. S-a zis, printre altele, că ar fi ținut un măr. Poate. Dar dacă, de pildă, ținea o lopată, un târnăcop, o copaie, ce, era înjositor? Nicidecum. De-asta este frumoasă arta, putem zburda oricând cu gândul prin ea. Cât despre mâinile lui Venus din Milo, rămânem cu misterul.
  • 1911: Un fizician olandez, Heike Kamerlingh Onnes, descoperă supraconductibilitatea. Trebuia și ea descoperită, hai să recunoaștem.
  • 1985: Mihail Gorbaciov anunță că URSS va suspenda instalarea rachetelor cu rază medie de acțiune în Europa și le-a cerut Statelor Unite să facă același lucru. Așa, și marmota? 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.