• 1957: A venit pe lume, în Maramureș, la Ieud, Ștefan Hrușcă. A debutat ca folkist în Cenaclul Flacăra, în 1981. Până în 1984 avea să susțină, cu cenaclul, sute de spectacole. A impresionat – și o face în continuare – cu colindele sale, care intră în casele noastre de atâția ani în decembrie, de sărbătorile iernii. Cumva parcă i-a fost ursit lui Hrușcă să se nască în luna colindelor. La mulți ani plini de bucurii, Ștefane!
  • 1928: Este transmisă la Radio România prima conferință adresată femeilor. În sfârșit au catadicsit și niște bărbați mai lemnoși de felul lor să priceapă că în fața femeilor se scoate pălăria și se face o reverență.
  • 1945: Mark Ethridge, editor la „Louisville Courier Journal”, și profesorul C.E. Block pritocesc, la sugestia secretarului de stat american Byrnes, niște rapoarte privind situația politică din România și Bulgaria. Rapoartele, care nu au fost nepublicate în SUA, confirmă că guvernul de la București era dominat de comuniști. Iaca poznă, că mult le-a trebuit americanilor să descopere asta.
  • 1976: Trupa Eagles lansează unul din cele mai bine vândute albume, ”Hotel California”. Cu cinci single-uri numărul unu și șase albume tot numărul unu, Eagles a fost una dintre cele mai de succes trupe din anii ‘70. La sfârșitul secolului 20, două dintre albumele lor , ”Their Greatest Hits” (1971–1975) și ”Hotel California”, s-au clasat printre cele mai bine vândute 20 de albume în SUA, conform Recording Industry Association of America. ”Hotel California” este pe locul 37 în clasamentul 500 Greatest Albums of All Time realizat de revista ”Rolling Stone”. Așa trupă să tot asculți. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: Facebook / Ștefan Hrușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.