• 1943: În Cișmigiu s-a inaugurat ceea ce se cheamă acum Rotonda Scriitorilor, un ansamblu de 12 busturi ale unor maeștri ai condeiului care au marcat – până la acea vreme – literatura română. Lucrări remarcabile, realizate pentru 12 oameni de cultură de tot atâția sculptori.
  • 1967: A fost instalat primul bancomat din lume, în Enfield, o margine a Londrei. O invenție care e limpede că i-a lăsat pe mulți cu gura căscată. Larg.
  • 1968: La Praga apare așa-numitul „Manifest al celor 2.000 de cuvinte”. A fost conceput de un grup de intelectuali care cerea instituirea unui regim liberal în Cehoslovacia. Era pe vremea Primăverii de la Praga, când în Cehoslovacia se credea că se pot face niște reforme. Au astâmpărat reformele rușii, când au intrat, în august, cu tancurile în Praga.
  • Azi e Ziua Mondială a Pescuitului. Iniţiativa sărbătoririi acestei zile a venit în 1984, la  Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului, care a avut loc la Roma. Așa că, dragi pescari, fir întins să aveți pe oriunde v-ar purta undițele și să ne delectați cu tot mai multe povești pescărești, care au un șarm de neegalat. Să fiți iubiți și pești cât barca să prindeți 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com / Siggy Novak

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.