Despre ”Comorile Maramureșului” a vorbit ieri Teofil Ivanciuc, în calitate de istoric și de consultant la Organizația de management al destinației turistice județene Maramureș, elevilor de la Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației.

”O prezentare despre aurul, argintul și diamantele de Maramureș. Trecând de la zăcămintele maramureșene de metale prețioase la monetăria și afinăria de aur de la Baia Mare, de la fabuloasele tezaure din epoca bronzului la monedele dacice și romane, de la marile tezaure monetare medievale de la Baia Mare sau Sighet la aurul evreiesc, de la sarcofagul de aur al lui Attila la comorile lui Pintea Viteazu…”, explică Teofil Ivanciuc.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre turism și comori, dar și despre prevenție și ceea ce este de făcut din punct de vedere legal în cazul în care găsim în pământ ceva valoros.

”Mulțumesc doamnelor Delia Pop și Adriana Vescan de la LTM pentru invitație și pentru deschiderea de care au dat dovadă și, nu în ultimul rând, numeroșilor elevil prezenți, care, sper, au rămas cu ceva…”, spune Ivanciuc.

Sursă foto: Facebook / Ltm Proiecte

CITEȘTE ȘI:
Ziua Maramureșului, un deziderat legitim și fezabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.