După o absență de patru ani, îndrăgitul festival interjudețean de folclor ”Hora la Prislop” revine în calendarul manifestărilor tradiționale cu un program artistic care va reuni ansambluri și interpreți din județele Maramureș și Suceava. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Maramureș prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, alături de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria Borșa, va avea loc în data de 22 august.

Păstrând tradiția, în dimineața zilei de 22 august, începând cu ora 10:00, va fi oficiată slujba la Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” din Pasul Prislop, urmată de depunerea de coroane la Monumentul eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Manifestările vor continua cu o paradă a portului popular, după care, începând cu ora 12:30, evenimentul va fi deschis oficial și publicul va avea ocazia să asiste la reprezentații artistice.

Pe scena amplasată la hotarul județelor Maramureș și Suceava vor urca Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Angela Buciu, din Maramureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Cercănelul” și Anghelina Timiș din Borșa, dar și invitații speciali Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu și formația Crai Nou, Cornelia și Lupu Rednic. În programul evenimentului se regăsește, firește, și vestita horă în care sunt invitați să se prindă toți cei prezenți. Această ediție a ”Horei la Prislop” va fi prezentată de Iuliana Tudor.

Publicul care va merge la festival se va putea bucura de un târg al meșterilor populari, precum și de preparate tradiționale delicioase.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.