Dacă repertoriul de Crăciun este foarte bogat, atunci când vine vorba despre Revelion răspunsul muzical cel mai frecvent este ”Happy New Year” a trupei suedeze ABBA.

Scrisă în ianuarie 1980 în Barbados, melodia a fost creată inițial de Björn Ulvaeus și Benny Andersson pentru un musical despre Anul Nou. Proiectul celor doi nu s-a materializat, așa că în februarie au început înregistrările acestei piese pentru noul album ABBA.

Inclus pe ”Super Trouper”, material discografic apărut în noiembrie 1980, ”Happy New Year” a fost inițial lansat ca single în limba spaniolă (”Felicidad”), reușind să intre în Top Five în Argentina. Abia în 1999 ”Happy New Year” a fost lansat ca single, ajungând în Top 20 în câteva țări. De altfel cea mai bună clasare a popularei melodii într-un top a fost locul 4 în Suedia, în anul 2008 (conform swedishcharts.com), când melodia a fost relansată.

Dar dincolo de pozițiile modeste ocupate în ierarhiile muzicale, mult mai semnificativă este preferința constantă a publicului din întreaga lume pentru ”Happy New Year” – un cântec care se ascultă cu fervoare în luna decembrie de patru decenii. De altfel, pentru foarte mulți ani la rând, acest cântec era transmis de fiecare Revelion în versiuni special  interpretate și înregistrate pentru Televiziunea Suedeză. (G.D.)

Vedeți videoclipul piesei ”Happy New Year” aici.
Sursă informații și foto: abbasite.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.