După o categorică victorie cu Islanda (41-33) și o înfrângere categorică și ea în compania Portugaliei (30-36), în această seară România se impune cu 35-30 (18-15) în fața Germaniei la Campionatul European de handbal feminin, categoria tineret. Naționala tricoloră se califică astfel în grupele principale.

România: Andrei (5 intervenții), Neagu (2), Cristea (3) – Lixăndroiu 7, Boiciuc 7, Mihai 6, Mohamed 6, Grigore 4, Geamănu 2, Florea 1, Romaniuc 1, Danciu 1, Pavel, Brîndușa, Groșan, Borcan. Antrenori: Simona Maior-Pașca, Luminița Huțupan, Valentina Ardean-Elisei.

Din lotul României fac parte șapte jucătoare de la CSȘ 2 / CNOPJ Baia Mare. Este vorba despre Alisia Lorena Boiciuc, Sorina-Florentina Brândușa, Cristina Elisa Danciu, Maria Ioana Groșan, Teodora-Diana Neagu, Denisa Roxana Romaniuc și Mihaela Rusneac.

16 echipe participă, în perioada 6-16 iulie, la Campionatul European de handbal feminin pentru tineret. Competiție care are loc în Pitești și Mioveni. Cele 16 echipe au fost împărțite în patru grupe și din fiecare grupă merg mai departe primele două clasate: Suedia și Elveția din Grupa A, Portugalia și România din Grupa B, Ungaria și Franța din Grupa C, Danemarca și Muntenegru din Grupa D.

Portugalia, Suedia, Elveția și România fac parte din Grupa principală 1. Ungaria, Danemarca, Muntenegru și Franța formează Grupa principală 2. România va întâlni în 11 iulie Suedia, iar în 12 iulie va evolua în compania Elveției. (G.D.)

Sursă foto: FRH (credit, Marius Ionescu)

CITEȘTE ȘI:
Handbal – U19 | Șapte maramureșence în lotul României pentru Campionatul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.