România a pierdut finala M20 EHF Championship disputată în compania Israelului, ratând astfel calificarea la Mondialul din 2023. Aceasta este vestea rea. Vestea bună este că Erik Pop, component al CS Minaur Baia Mare, a fost golgeterul ”tricolorilor” și al treilea marcator al turneului.

La Varna (Bulgaria) a avut loc turneul M20 EHF Championship, al doilea eșalon valoric european. Miza turneului a fost calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor. 10 echipe au participat la M20 EHF Championship, împărțite în două grupe. România și Israelul au fost reprezentantivele care și-au disputat ieri finala. Victoria a fost stabilită în urma aruncărilor de la 7m, israelienii impunându-se cu 38-36 (17-17, 33-33). Pe locul 3 a terminat competiția reprezentativa Elveției.

Din lotul României au făcut parte doi jucători de la CS Minaur: Erik Pop și Ovidiu Ardelean. De asemenea, Daniel Apostu a reprezentat clubul băimărean pe banca tehnică, fiind antrenor cu portarii. Erik Pop a înscris 32 de goluri pentru România, fiind golgeterul ”tricolorilor” și al treilea marcator al turneului, după Or Rafel Levi (Israel) cu 43 de reușite și Ardin Berisha (Kosovo) cu 36.

Sursă informații: EHF. Sursă foto: FRH și CS Minaur Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Handbal | Naționala de tineret, la un pas de calificarea la Campionatul Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.