România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European după ce a învins astăzi, la Skopje, reprezentativa Macedoniei de Nord cu 31-23 (13-12). A fost un meci în care ”tricolorele” au jucat așa cum trebuia ca să își asigure calificarea. E adevărat că adversarele nu le-au pus prea mari probleme. Macedonia de Nord s-a dovedit o echipă inimoasă, dar atât, diferența de valoare și-a spus cuvântul.

România a venit după două înfrângeri, cu Olanda și Franța și avea nevoie măcar de un egal cu Macedonia. A obținut o victorie, ceea ce e bine pentru moral, însă naționala va intra cu zero puncte în grupa principală (asta întrucât se iau în calcul rezultatele cu celelalte două echipe calificate).

Naționala va juca în grupa a doua principală, unde, pe lângă Olanda și Franța, vor fi, din grupa D, Muntenegru (calificată cu maxim de puncte) și alte două echipe care se vor alege dintre Germania, Polonia și Spania, în funcție de rezultatul meciului dintre Germania și Spania.

Una peste alta, trăgând linie după meciurile din grupa C, România a arătat bine în jocul cu Olanda, a fost surclasată la toate capitolele de campioana olimpică, Franța, și a câștigat fără dureri de cap o partidă cu o adversară de pluton, Macedonia de Nord.

Urmează alte trei meciuri în grupa principală. Să le ținem pumnii fetelor, hai România! (T.V.S.)

Sursa foto: FRH

CITEȘTE ȘI: Rugby – U20 | România joacă pentru locurile 5-6 la Campionatul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.