CS Minaur întâlnește mâine, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”, Alingsås HK (Suedia). Meci din prima manșă a semifinalelor EHF European Cup.

Nostalgii pe semicercuri

Dubla manșă a semifinalelor EHF European Cup se așează în calendarul Minaurului între cele două borne majore din istoria clubului băimărean: 21 aprilie și 22 mai. În 21 aprilie 1985, în Dvoreț Sporta Iunost din Zaporoje, HC Minaur câștiga pentru prima oară Cupa IHF. În 22 mai 1988, în Sala sporturilor Dacia din Baia Mare, HC Minaur își trecea în palmares pentru a doua oară câștigarea Cupei IHF. Lăsând la o parte toate celelalte argumente și doar dintre aceste două repere privind semifinala EHF European Cup, CS Minaur Baia Mare vizează justificat o nouă finală continentală.

Alingsås HK, schiță de portret

Alingsås HK are în palmares două titluri naționale (2009 și 2014) și a fost de patru ori vicecampioana Suediei (2015, 2016, 2017, 2019). În campionatul suedez, după cum informează site-ul clubului băimărean, s-a ajuns în sferturi de finală. Etapă în care Alingsås HK a pierdut cu scorul general de 1-3 în fața echipei Kristiansand. În sezonul regulat, Alingsås HK s-a clasat pe locul 6, după 11 victorii, 5 remize și 10 înfrângeri. În Cupa Suediei, adversara băimărenilor a a ajuns tot până în sferturi. A a fost eliminată de Savehof cu scorul general 2-0. Savehof a și câștigat întrecerea.

Alingsås HK (Foto: EHF)
Drumul până în semifinale

CS Minaur a ajuns în semifinale după ce a trecut în turul 1 cu scorul general 77-43 de HC Lokomotiv G. Oryahovitsa (Bulgaria). Băimărenii au scos din runda 2 Hapoel SP Ashdod HC (Israel), scor general 68-61. În turul 3 i-au lăsat acasă pe cei de la RK Partizan (Serbia), scor general 54-53. CS Minaur a eliminat în optimi cu 59-49 AC PAOK Salonic (Grecia). În sferturi, la ”masa verde”, băimărenii au bifat 20-0, rușii de la HC Victor Stavropol. Milan Kotrc este principalul marcator pentru CS Minaur în EHF European Cup, cu 48 de goluri.

Milan Kotrc
Mathias Pedersen (Foto: EHF)

Alingsås HK a eliminat în turul I cu 63-53 (scor general) echipa din Serbia RK Metaloplastika Sabac. A trecut mai apoi de Donbas (Ucraina) cu 65-48. În turul III, suedezii au eliminat HC Tallinn (Estonia), scor general 68-50. Următoarea ”victimă” a echipei Alingsås HK a fost, în optimi, AHC Potaissa. De turdeni, suedezii au trecut cu 71-61. În sferturi, Alingsås HK a eliminat cu 58-54 Talent tym Plzenskeho kraje (Cehia). Mathias Pedersen este golgeterul echipei în competiția europeană, cu 68 de goluri.

Bilete, de la Polivalentă

Meciul de mâine are loc începând de la ora 17.00. Prețul unui bilet este de 25 lei. Persoanele cu dizabilități, cele peste 70 de ani și elevii au acces gratuit. Abonații pot intra la meci pe baza cardului de suporter. Biletele se pot achiziționa în ziua meciului de la casa de bilete a Sălii Polivalente, între orele 15.00-17.00.

Partida retur va avea loc sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 17.00 (ora locală), în Estrad Alingsas. În cealaltă semifinală se vor întâlni două echipe din Norvegia: Drammen HK și Naerbo IL. (G.D.)

Foto: CS Minaur Baia Mare (credit – Ovidiu Dragomir), arhiva personală Ion P. Pop, EHF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.