Partida dintre CS Minaur Baia Mare și Bregenz Handball deschide etapa sferturilor din ediția 2023/2024 ale EHF European Cup.

CS Minaur – parcurs și golgeteri

Echipa antrenată de Alexandru Sabou a intrat în EHF European Cup în turul II. A eliminat Odesa (Ucraina) cu scorul general 91-53 după o dublă disputată în Baia Mare. În turul III a întâlnit HC Dinamo Pancevo (Serbia), de care a trecut cu scorul general 58-52. RK Vogošca (Bosnia și Herțegovina) a fost adversarul din optimi. Pe care băimărenii l-au eliminat cu scorul general 70-51.

Cu câte 27 de goluri, Gabriel Cumpănici și Milan Kotrc sunt principalii marcatori pentru Baia Mare.

CS Minaur ocupă locul 3 în Liga Zimbrilor.

Sursă: CS Minaur
Bregenz – parcurs și golgeter

Austriecii au intrat în competiție din turul I. Au eliminat Mistra (Estonia) cu scorul general 63-49, după o dublă la Bergenz. În turul II au trecut de VHC Sviesa (Lituania) cu 59-53. Din nou ambele jocuri s-au disputat în Austria. Runar Sandefjord (Norvegia) a fost adversarul eliminat în turul III. Scor general, 61-58. În optimi, Bregenz Handball a evoluat în compania austriecilor de la Förthof UHK Krems. De care au trecut cu scorul general 59-56.

Tobias Wagner este golgeterul austriecilor, cu 44 de reușit. De altfel pivotul Wagner a făcut parte din echipa Austriei la Campionatul European din acest an, acolo unde a înscris de 30 de ori. Un alt jucător care a evoluat pentru Austria la Euro 2024 este Markus Mahr. Acesta a înscris la turneul continental de 5 ori. Iar pentru Bregenz, în actualul sezon de EHF European Cup, a punctat de de 38 de ori.

Bregenz Handball este pe locul 4 în prima ligă austriacă.

Sursă: Facebook / Bregenz Handball

Programul sferturilor, 23 martie: CS Minaur Baia Mare – Bregenz Handball (Austria), Olympiacos SFP (Grecia) – MRK Krka (Slovenia), FTC-Green Collect (Ungaria) – Tatran Preșov (Slovacia). În 24 martie se joacă Steaua București – Valur (Islanda).

Meciul din prima manșă a sferturilor EHF European Cup dintre Baia Mare și Bregenz se joacă mâine, de la ora 18.00, în Sala sporturilor ”Lascăr Pană”. În ziua meciului, bilete se pot achiziționa de la casieria sălii sporturilor începând cu ora 17.00. (G.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.