Cu 31-30 (15-11) a câștigat ieri România prima întâlnire cu Cehia din dubla pentru calificarea la Campionatul Mondial 2025. În declarațiile de la finalul partidei din Sala sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, bucuria victoriei s-a combinat cu regretul că avantajul de 7 goluri nu a fost conservat și cu speranța că, din Cehia, ”tricolorii” se vor întoarce acasă fericiți…

George Buricea: ”Au avut momente de handbal superb. Au avut și momente mai puțin frumoase”

Înainte de prima confruntare dintre România și Cehia contând pentru calificările la Campionatul Mondial 2025, selecționerul George Buricea anticipa că diferența la finalul confruntării va fi de 1-2 goluri. Victoria cu 31-30 a handbaliștilor săi i-a provocat, însă un mix de sentimente.

”Dacă ai condus cu 7 goluri și câștigi la 1 ești abătut, nu ai cum să nu fii abătut. Dar sunt și fericit că am câștigat. Înainte am auzit numai că România e echipă foarte slabă și că Cehia e extraordinară. Și uite că nu e chiar așa. Uite că am condus și cu șapte goluri. Da, am obosit. Am făcut și greșeli. Dar sunt fericit că jucătorii și-au dat sufletul pe teren, așa cum au promis. Au avut momente de handbal superb. Au avut și momente mai puțin frumoase. Dacă îi aveam pe toți la antrenamente, acum aveam 4-5 goluri avantaj. Va fi cu siguranță mult mai greu în Cehia, dar eu zic că vom face un meci mult mai bun acolo”, a declarat pentru FRH la finalul partidei.

Demis Grigoraș: ”Sperăm să obținem victoria”

În jocul de ieri, Demis Grigoraș a fost principalul marcator al României (9/11). Recunoscând calitățile adversarului, Grigoraș speră, totuși, într-un final favorabil României în dubla cu cehii: „Suntem o națională mult mai mică decât Cehia, ca și nume, suntem o națională momentan în construcție. Încercăm să ne recuperăm și să ne facem treaba cât mai bine în Cehia. Acolo va fi mult mai greu. În primul rând pentru că e joc decisiv. Cehia este o echipă foarte bună, formată din jucători care evoluează în ligi mult superioare României. Au mai multă experiență decât noi pe plan internațional, dar sperăm să obținem victoria”.

Constantin Din: ”Cu un ochi râd, cu altul plâng”

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a asistat la meci din tribunele sălii din Baia Mare. „Cu un ochi râd, cu altul plâng. Râd pentru că avem o victorie. Plâng pentru că am fi putut avea o victorie mult mai concludentă”, așa și-a început declarația de după fluierul final al spaniolilor Andreu Marín și Ignacio Garcia.

”Una peste alta, am văzut că avem o echipă cu potențial și cred că la meciul retur vom fi bucuroși. Este o plăcere să te uiți la echipa națională a României, eu unul m-am simțit foarte bine: am văzut faze foarte plăcute, rapide, moderne. Am văzut o atitudine foarte pozitivă. Este a treia victorie, prima oficială, de când noul staff se ocupă de naționala României. Probabil va fi mai greu în Cehia, va fi un meci echilibrat și la final sper că noi vom fi cei bucuroși”, a adăugat Constantin Din.

Returul se joacă duminică, 12 mai, de la ora 17.30, în Brno (Cehia). (G.D.)

Sursă foto: FRH

CITEȘTE ȘI:
Handbal – baraj CM 2025 | România vs Cehia 31-30 (15-11)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.