Grupul TAPARO anunță azi ”implementarea unui proiect grandios pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția strategică de echipamente de protecție medicală și de igienă personală: TECHTEX – prima fabrică românească de textile medicale, o investiție de peste 20 de milioane de euro”. De asemenea, pe contul oficial de Facebook se face precizarea: ”Compania TECHTEX va începe imediat construcția noii fabrici, de 16.000 mp, în Baia Mare. Termenul de finalizare a investiției este de 8-10 luni”.

Grupul TAPARO și-a extins capacitatea de producție de măști chirurgicale

”Compania TECHTEX, membră a grupului TAPARO, a pus în funcțiune încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști chirurgicale. Echipele de lucru au fost pregătite, iar activitatea se desfășoară în patru schimburi pentru a crește capacitatea de producție la 300.000 de bucăți/zi”, anunță azi oficialii TAPARO – grup înființat în 2005 în Târgu Lăpuș.

O linie de producție de măști FFP 2 va funcționa de săptămâna viitoare

Fabrica va fi utilată și cu o linie de producție de măști FFP 2 (clasă superioară de protecție), care va fi pusă în funcțiune săptămâna viitoare, iar până la sfârșitul lunii va mai intra în producție încă o linie de măști chirurgicale. ”De asemenea, prin compania 4 BRANDS, Grupul TAPARO produce câte 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoși, în fiecare zi, dar și lenjerie de pat, urmând să crească cu 25% capacitatea fiecărei linii de produs”, se arată în comunicatul postat pe contul oficial de Facebook al TAPARO.

”În acest moment, compania TECHTEX este singurul producător de material nețesut (TNT) de la noi din țară și poate asigura cantitatea necesară pentru producția a două dintre cele 3 straturi ale măștilor chirurgicale, dar și pentru combinezoane, halate, bonete și lenjerii de pat de unică folosință”, informează aceeași sursă.

Peste un milion de măști chirurgicale, dar și combinezoane, halate și bonete livrate

De două săptămâni a început producția de echipamente de protecție, precum și livrarea acestora către românii aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19: ”Peste un milion de măști chirurgicale, dar și combinezoane, halate și bonete au ajuns în spitale din Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Timiș, București, Constanța, Galați, Sibiu, Covasna, Mehedinți. Se fac livrări de echipamente de protecție către Poliția Română, Jandarmeria Română, TAROM, dar și către farmacii, bănci și unități militare”.

O investiție de peste 20 de milioane de euro

Veștile bune venite azi dinspre Grupul TAPARO continuă, fiind anunțată ”implementarea unui proiect grandios pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția strategică de echipamente de protecție medicală și de igienă personală: TECHTEX – prima fabrică românească de textile medicale, o investiție de peste 20 de milioane de euro”.

Managementul companiei TECHTEX a decis să producă în țară și materialul filtrant. Va realiza materiale compozite pentru halate, combinezoane, lenjerii de pat, toate cu bariere anti-microbiene, precum și material textil pentru scutece și șervețele. În acest sens, a realizat un plan pe termen mediu și lung pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. ”În acest sens, compania TECHTEX va începe imediat construcția noii fabrici, de 16.000 mp, în Baia Mare. Termenul de finalizare a investiției este de 8-10 luni. În această perioadă, producția de textile medicale, echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară în spațiile deja amenajate în cadrul Grupului TAPARO, situate în Oradea și Târgu Lăpuș”, menționează sursa citată.

”Estimăm că în luna iunie vom începe producția de material filtrant”

Ec. Mihai Filip, owner TECHTEX, declară: ”Suntem în linie dreaptă cu divizia medicală. Am început procedurile pentru obținerea autorizațiilor de construcție pentru noua fabrică. De asemenea, ne-am rezervat utilajele pentru noile linii tehnologice pentru producția materialului filtrant și a materialului compozit, dar și pentru extinderea capacității de producție a materialului nețesut. Estimăm că în luna iunie vom începe producția de material filtrant, pentru a asigura intern, în România, atât materia primă, cât și echipamentele de protecție atât de importante astăzi, dar și în viitor.”

”Lucrez de 32 de ani în domeniul textilelor. Apariția TECHTEX nu este una conjuncturală. Compania a fost înființată în urmă cu 3 ani, dar informațiile despre textilele tehnice le-am actualizat continuu prin participările la evenimente și târguri internaționale de profil, la seminarii cu specialiști în domeniu. Este un efort pe termen lung, bazat pe experiență și voință, dar și pe o investiție extrem de serioasă, strategică și sustenabilă. Mai mult decât atât, răspunde nevoilor reale ale statului român, iar Grupul TAPARO, prin intermediul companiei TECHTEX, este capabil să le asigure”, a informat dr. dipl. ing. Ioan Filip, președinte C.A. TAPARO.

TAPARO este o companie cu acționariat 100% românesc, care produce obiecte de mobilier capitonate, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele. Compania înființată în 2005, în Târgu Lăpuș, este astăzi unul dintre cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, produsele finale fiind vândute în cadrul unor importante lanțuri internaționale de mobilier.

Sursă informații și foto: Facebook / TAPARO

CITEȘTE ȘI:
TAPARO a început producția și distribuția de echipamente de protecție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.