”Compania TECHTEX, din cadrul Grupului TAPARO, a început producția de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului”, este anunțul postat marți pe contul oficial de Facebook al TAPARO. Între timp, primele măști au fost deja trimise spre spitale. Planul Grupului TAPARO înființat în Târgu Lăpuș este să extindă producția de măști de protecție la circa 10 milioane/lună.

Instalarea primei linii tehnologice a avut loc duminică, 29 martie, după ce au sosit echipamentele. ”Imediat s-au făcut probele tehnologice, apoi s-au instruit primii oameni din cele patru schimburi de lucru, precum și cei care vor asigura mentenanța utilajelor. Producția se realizează într-un spațiu amenajat special în acest sens, iar personalul este verificat cu termo-scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător”, informează aceeași sursă.

Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, în acest moment. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi”, anunța marți ing. Ioan Filip – administrator TAPARO.

Spitalele reprezintă în acest moment prioritate zero pentru distribuția echipamentelor de protecție produse de Grupul TAPARO: ”Am început livrarea cu Suceava și am continuat cu spitale din Târgu Lăpuș, Baia Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Cluj, Șimleu Silvaniei, Zalău, Dolj, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Vrancea, Botoșani. Pentru zilele următoare am confirmat livrarea de măști și combinezoane de protecție, în continuare, către unități medicale din Satu Mare, Oradea, Bistrița, Mureș, Cluj, Vrancea și județul Timiș”, este informația de azi oferită de cei de la TAPARO.

Și dacă spitalele și unitățile medicale sunt prioritatea zero, prioritatea imediat următoare declarată de cei de la TAPARO o reprezintă farmaciile și instituțiile, după care vin retailerii.

Grupul TAPARO a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție. Acestea vor ajunge la fabrică în 7 aprilie. ”Echipele de lucru sunt pregătite pentru instalarea noilor echipamente și, după ce le vor regla și programa conform instrucțiunilor producătorilor, vom extinde capacitatea de producție a companiei pentru a răspunde cât mai repede nevoii din România”, declară ec. Mihai Filip – director vânzări TAPARO, citat de aceeași sursă.

Următoarea investiție a Grupului TAPARO este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel de protecție), care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii COVID-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica TECHTEX în 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii.

”Vor urma, de asemenea, și alte etape de extindere a producției. Momentan, compania realizează și circa 1.000 de combinezoane de protecție/zi, dar intenționează să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. Planul Grupului TAPARO este să extindă producția de măști de protecție la circa 10 milioane/lună”, se precizează pe contul TAPARO.

Suntem onorați să fim de folos țării noastre în cel mai greu moment prin care trece în istoria recentă. Iar faptul că am început producția de echipamente de protecție, măști și combinezoane, atât de necesare astăzi României și românilor, este o provocare majoră pe care ne-o asumăm. Suntem complet dedicați acestui proiect. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru punerea în funcțiunea a următoarelor linii de fabricație, pentru a crește capacitatea și a ne asigura că fluxul de producție se desfășoară în condiții optime”, a menționat Ioan Filip.

TAPARO este o companie cu acționariat 100% românesc, care produce obiecte de mobilier capitonate, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele. Compania înființată în 2005, în Târgu Lăpuș, este astăzi unul dintre cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, produsele finale fiind vândute în cadrul unor importante lanțuri internaționale de mobilier.

Sursă informații și foto: Facebook / TAPARO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.