Din nou medalii pentru șahiștii de la Academia de Șah Maramureș. Aceștia au participat la Grand Prix România, etapa a II-a, locul de desfășurare al competiției fiind BT Arena din Cluj Napoca. În total au fost 314 concurenți din 17 țări.

„Un contingent important de “tineri academicieni” a împărțit arena alături de 22 GM, 11 IM, 15 MF, o experiență cu un puternic iz motivațional. Prezența în sala ca invitat special a multiplului campion mondial, ViswanathanAnand a oferit o și mai mare greutate acestui eveniment care pe lângă main event, etapa de Grand Prix, a conținut și un concurs pentru 500 de copii incluși în programul Educație prin șah.

Dintre copiii care se antrenează în cadrul clubului nostru, doi și-au auzit numele la decernarea premiilor. Astfel, Sara Șunea a urcat pe prima treaptă a podimului destinat celor cu Elo 1701 – 1800, după un concurs excelent, în care a învins un maestru național și un maestru FIDE, respectiv Maia Moldovan, care și-a îmbunătățit mult jocul în ultimul timp și se găsește pe un val de încredere, reușind să strângă 5,5 puncte, + 42 la Elo, ceea ce i-a oferit bronzul categoriei 1601-1700. Marian Mureșan a impresionat prin victoriile la Andrei Filip și Radu David, Andrei Năsui își continuă creșterea șahistă, remizând cu multipla campioană națională de junioare, Maria Lia.

Pentru Alex Pașca – campion național de șah rapid B10 ani, Ina Petcu și Răzvan Bercu a fost un prilej de a acumula experiență, finish-ul mai slab privându-i de o clasare superioară. Pentru Sara a fost un concurs foarte util, o ultimă verificare înainte de Campionatul European pe Echipe de Juniori/Junioare care se va desfășura în perioada 21-28 iunie în Rodos, Grecia”, au anunțat oficialii Academiei de Șah Maramureș.

FOTO Academia de Șah Maramureș/facebook

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.