Prin Ghiseul.ro vor putea fi achitate si serviciile comunitare de utilitate publică direct în platforma online, rapid, sigur si fără comisioane – se arată într-un comunicat al Autorității pentru Digitalizarea României.

În sedinţa Guvernului  din 14 august a fost adoptată o hotărâre ale cărei prevederi suplimentează categoriile de servicii a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghiseul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, prin ghiseul virtual se vor putea face toate tipurile de plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum si toate tipurile de plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu.

„Această hotărâre contribuie la îmbunătăţirea interacţiunii fiecărui cetăţean cu statul si facilitează accesul la plata tuturor serviciilor comunitare de interes public. Prin această modificare legislativă, Ghiseul.ro devine un instrument si mai eficient pentru beneficiarii serviciilor publice, care de acum vor putea achita online contravaloarea unor servicii comunitare precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. De asemenea, ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăţi aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pasapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii si a permiselor de conducere. Toate serviciile din sectorul public vor putea fi integrate în platforma de plăţi online Ghiseul.ro. Vom aduce astfel serviciile publice mai aproape de cetăţeni”, a declarat Octavian Oprea, vicepresedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României este structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului si în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza si coordona implementarea strategiilor si a politicilor publice în domeniul transformării digitale si societăţii informaţionale.

Sursă informații: Autoritatea pentru Digitalizarea României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.