Compus și interpretat ca un cântec folk în 1984 de Nica Zaharia, pe versurile lui Adrian Păunescu, „Galbenă gutuie” a rezonat minunat cu milioanele de români în întunecoșii ani ’80, când sărăcia și frigul dădeau târcoale și dureau în special în perioada sărbătorilor.

Deși a fost reinterpretat de o mulțime de artiști, în mod paradoxal Narcisa Suciu nu a fost până acum unul din ei. Întrebată des fiind de fani despre acest cântec, îndrăgita interpretă și-a făcut timp să îl înregistreze, ca un cadou muzical pentru sărbătorile 2022.

Ce a facut Narcisa din „Galbenă gutuie” nu este un simplu cover. Dincolo de voce și interpretare, inconfundabile, cântecul are parte de orchestrația fascinantă a lui Ciprian Mateian. Cântecul a fost înregistrat și produs în studioul din Arad al lui Ciprian, INPOD Studio. (îl puteți asculta aici)

De mai bine de 25 de ani, Narcisa Suciu este una din cele mai iubite voci în muzica românească. Născută și formată la școala muzicală a orașului Baia Mare, ea a ajuns în atenția țării întregi în 1996, după colaborarea cu Mircea Rusu. Dincolo de cariera sa muzicală, în 2021, Narcisa a lansat cartea „Mama, povestește-mi despre tine!”. O carte care a avut parte de o primire plină de drag din partea publicului larg.

George Moțoc

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Galahit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.