Joi, 21 aprilie, Radio România Muzical transmite în direct, începând cu ora 21.00, Gala International Classical Music Awards (ICMA), ce are loc la Filarmonica din Luxembourg. Este a 11-a ediţie a acestei gale prestigioase, ce continuă tradiţia premiilor MIDEM de la Cannes. Un juriu alcătuit din jurnalişti de la cele mai importante reviste/site-uri/radiouri de muzică clasică din Europa premiază pe criterii strict profesionale producţii audio şi video apărute în intervalul noiembrie 2020-octombrie 2021, dar acordă şi premii speciale – printre ele, ”Compozitorul anului”, care în 2022 este românul Sebastian Androne-Nakanishi.

Orchestra Filarmonicii din Luxembourg va interpreta în cadrul galei lucrarea „Lan Huahua – The Dark Blue Flower” de Sebastian Androne, prezentată în premieră europeană, în prezenţa compozitorului. În premieră românească, această lucrare poate fi ascultată pe scena Sălii Radio din Bucureşti vineri, 6 mai, în cadrul stagiunii Orchestrei Naţionale Radio.

Premiile speciale ICMA se acordă în urma propunerilor membrilor juriului şi votului tuturor membrilor juriului. Pentru premiul „Compozitorul anului”, Sebastian Androne a fost propus de Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical, membră a juriului ICMA începând din decembrie 2020.

Este prima dată în istoria premiilor ICMA când un român câştigă un premiu special – un adevărat eveniment pentru cultura românească.

Sursă informații: Radio România Muzical. Sursa foto: Facebook / Sebastian Androne-Nakanishi

CITEȘTE ȘI: Fotbal feminin | O româncă va arbitra la EURO 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.