Meciul de ieri al naționalei cu Andorra de pe Arena Națională nu a fost unul doar despre fotbal, despre campania de calificare în care ”tricolorii” trudesc, după cum pot, să ajungă la Euro 2024. A fost și o poveste cu emoții, cu copii, cu spectatori de-o șchioapă care au luat locul în tribune unor maturi care nu au mai fost primiți la meci din pricina altor maturi care s-au comportat ca niște zevzeci.

Subiectul e cunoscut, UEFA a decis să jucăm meciul cu Andorra fără spectatori din pricina unor buimaci de printr-o așa-zisă grupare sau galerie care nu știu să facă altceva decât  rele pe stadioane, deși se bat cu bolțarul în piept că țin cu România. Hai să fim serioși, sintagma ”uniți sub tricolor” ar trebui să însemne cu totul altceva decât pantalonada unor nerozi care consideră că dacă se cocoață prin tribune pot face orice vrea frustrarea lor. Cetățenii cu pricina nu sunt suporteri, sunt doar niște zurbagii care ar trebui ținuți în afara oricărei arene sportive. Punct în ceea ce-i privește. Pe de altă parte, la meciul de aseară de pe Arena Națională au putut intra copii până în 14 ani, un demers asumat de FRF care e de apreciat, oricâte bube ar avea FRF ori șefii federației.

Ați văzut însă aseară fericirea copiilor care au mers pe Arena Națională să-i susțină pe ”tricolori”? Ați văzut acea bucurie cristalină din ochi de copil? Ați simțit în glasurile lor dragul de a fi acolo, lângă gazon, lângă idolii lor dintre ”tricolori”? Fericirea lor a răzbătut parcă prin toți pixelii imaginilor TV. Bucuria lor de a striga până să răgușească ”România! România!” i-a făcut poate pe mulți dintre cei supărați pe viață să zâmbească din nou.

Ar fi bine să ținem minte că uneori copiii le pot da lecții de viață unor adulți prea grăbiți ca să mai creadă că mai au vreme de a gândi limpede.

Jos pălăria, copii, pentru felul în care ați fost ieri suporterii echipei naționale. O reverență pentru candoarea voastră cu care vă susțineți bucuriile. Hai România, mereu cu voi în față!

Tiberiu Sabo

Suesa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | Să mergem la Euro ca să ce?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.