”100 de ani de creativitate feminină – femei în meseria de architect. Arhitecte de excepție din Germania și România” este expoziția găzduită în aceste zile de Turnul Ștefan din Baia Mare.

Expoziția ”100 de ani de creativitate feminină – femei în meseria de architect. Arhitecte de excepție din Germania și România” aduce împreună două segmente generate în contexte diferite de Muzeul German de Arhitectură și Uniunea Arhitecților din România. Miza comună este aceea de a recupera și povesti istoria câtorva dintre femeile care au activat sau activează în domeniul arhitecturii în cele două țări. ”Realizările lor extraordinare, povestea lor, realitățile lor de viață și, de asemenea, lupta lor pentru existență. Sunt profesioniste puternice și personalități fascinante. Ele au pledat activ pentru diferite cauze sociale, cum ar fi: protecția mediului, conservarea și restaurarea monumentelor, egalitatea în educație”, se arată în prezentarea expoziției.

În portrete individuale, imaginile și textele prezentate spun povestea unor femei care au modelat în mod semnificativ arhitectura din ambele țări, în ultimul secol, și care continuă să o influențeze și în prezent. ”Prezentările descriu un arc impresionant peste ultimele decenii: de la primele femei care au studiat arhitectura, la începutul secolului trecut, și au făcut încercarea de pionierat de a se impune în această profesie masculină, până la construcția epocii post-comuniste si a celei contemporane. Acest lucru arată foarte clar că istoria arhitecturii din ultimii o sută de ani este și o istorie a femeilor arhitect”, menționează sursa citată.

”100 de ani de creativitate feminină – femei în meseria de architect. Arhitecte de excepție din Germania și România” poate fi vizitată la Turnul Ștefan până în 3 septembrie.

O expoziție marca Deutsches Architekturmuseum. Secțiunea românească este curatoriată de arh. Ileana Tureanu, președinte al Uniunii Arhitecților din România. Un eveniment adus în Baia Mare de Uniunea Arhitecților din România, sucursala Maramureș – Satu Mare.

Sursă informații și foto: Uniunea Arhitecților din România, sucursala Maramureș – Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.