Foto (c) Mariana Scubli

Începând de azi și până în 1 februarie, expoziția de fotografie etnografică ”Port popular și interculturalitate” propune o frumoasă călătorie vizuală. ”Selecția dorește să scoată în evidență diversitatea cromaticii și a decorului din portul popular românesc și al numeroaselor grupuri etnice din țară: maghiari, secui, sași, lipoveni, ceangăi, bulgari, romi etc. Costumul tradițional însoțește omul în toate momentele importante ale vieții, este purtător de simboluri și spune povestea celor care îl poartă”, se arată în prezentarea evenimentului.

Găzduită de holul Consiliului Județean Cluj, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, prezintă fotografii din bogata arhivă a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, participante la proiectul național ”Fotografia-document etnografic” sau realizate în cercetările de teren ale echipei acestei instituții de cultură.

Printre expozanți se numără și Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Tudorel Ilie (Baia Mare) și Felician Săteanu (Baia Mare).

Eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Sursă informații și foto afiș: Consiliul Județean Cluj. Sursă foto deschidere: Mariana Scubli

CITEȘTE ȘI:
Mariana Scubli: ”Eu așa îmi simt fotografiile: ca pornind din sufletul meu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.