Mariana Scubli - ”În veselia plecării”, una din lucrările care vor fi expuse în Galeria de Onoare a Palatului Parlamentului

Joi, 30 septembrie, de la ora 15.00, la Galeria de Onoare a Palatului Parlamentului, vor avea loc lansarea volumului jubiliar și vernisarea expoziției ”Fotogeografica – un sfert de veac”.

Volumul aniversar ”Fotogeografica – un sfert de veac” se dorește un document vizual inedit, o poveste iconică cu cele mai reușite lucrări, alături de o prezentare a evoluției în timp a acestui fenomen unic în România, însoțit de testimoniale ale unor personalități marcante din domeniile academic, cultural, sportiv și ale societății civile.

”«Fotogeografica» este un proiect născut în anii ’90 ai Ligii Studenților, care a atins maturitatea, cu fiecare generație și tânăr premiat în parte. Cu un palmares impresionant și o evoluție spectaculoasă, «Fotogeografica» este una dintre cele mai longevive și populare manifestări culturale din România, ce atrage anual noi tineri pasionați de fotografie, dar și profesioniști din domeniu, care-și expun lucrările cu tematica promovării valorilor și frumuseților naturii, culturii şi tradiţiilor româneşti”, spune Paul Bordaș, coordonator «Fotogeografica».

Alfred Fellner – ”Personaj mitic”, premiul I la secțiunea ”Patrimoniu Cultural”, Salonul Naţional de Fotografie “Fotogeografica 2020”

RePatriot și Fotogeografica vă invită on line și live-streamed aici la Jubileul ”Fotogeografica”: ”Să ne bucurăm împreună de comorile patriei, privite cu ochii oamenilor ei frumoși. Evenimentul este un bun prilej de prezentare și promovare, o ocazie potrivită să spunem lumii întregi cine suntem și de ce vorbim românește. Fiți parte din această poveste!”

Mariana Scubli – ”Bici” – ”Fotogeografica” 2021, premiul I la secțiunea Patrimoniu cultural, categoria Open

”Fotogeografica” este un concurs național de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. Are un palmares impresionant (25 ediţii, peste 5.000 de concurenţi, 200 premianţi, peste 20.000 de fotografii, aproximativ 175.000 de vizitatori), fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.
Mai multe despre ”Fotogeografica” puteți descoperi aici.

Sursă informații și foto: Paul Bordaș – coordonator ”Fotogeografica”

CITEȘTE ȘI:
Un ”personaj mitic” din Maramureș, premiul I la Salonul Naţional de Fotografie “Fotogeografica 2020”
Din Sighetu Marmației, pe podiumul Fotogeografica 2021
“Maramureș – moștenirea unui neam”, un catalog foto creat în cadrul proiectului ”Romania Student Tour”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.