În Baia Mare va fi înființat Centrul Intermodal Piața Gării. Subiectul va fi în atenția aleșilor locali în ședința de Consiliu Local din data de 26 ianuarie, urmând a fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Ca și amplasament, acest centru înseamnă spaţiul public definit de limita fronturilor aferente străzilor Bulevardului Traian, strada Gării şi strada Petru Rareş.

„Municipiul Baia Mare doreşte reabilitarea pieţei din faţa gării care trebuie să aibă un grad ridicat de reprezentativitate la nivelul oraşului, prin faptul că este printre principalele porţi de intrare in oraş. Suprafaţa asupra căreia se intervine este spaţiul public în suprafaţă de aproximativ 18 386mp (cca 1.8ha). În prezent, această piaţă este farâmiţată de străzile care o traversează în insule fără accesibilitate pietonală, şi deserveşte îndeosebi necesitatea functională a parcajelor auto, ignorând însă caracterul de reprezentare urbană pe care ar trebui să îl aibă.

Circulaţiei carosabile i se vor aduce optimizări și anume se reduce raza sensului giratoriu existent. Sensurile opuse de circulaţie ale bulevardului Traian sunt paralele în partea estică a giratoriului. Astfel se obţine mai mult spaţiu pentru partea pietonală a pieţei. Traficul auto pe str. Gării se va reduce la viteza de 30km/h. Strada se transformă în sens unic, dinspre giratoriu. Este prevăzută o alveolă destinată staţionării temporare a autovehiculelor şi staţiei de taximetre.

Spaţiul de parcare este păstrat la fel pe zona pe care PUZ-ul recomandă construirea unei parcări subterane. Acesta este mascat faţă de piaţă cu spaţiu verde si copaci. Staţia de autobuze se racordează la noua soluţie de trafic, însă gabaritul său nu este modificat”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.