Naționala a scos aseară doar un 0-0 cu Belarus, în al șaptelea meci al său din grupa I de calificare la Euro 2024. A ratat – pentru a câta oară oare? – un moment prielnic pentru a-și consolida șansele de a ajunge la turneul final de anul viitor. În urma acestui rezultat a rămas pe locul 2, însă toate calculele calificării s-au complicat. De fapt și le-au complicat ”tricolorii”, printr-un joc previzibil, de pedalat în gol, fără orizont, în fața unei echipe modeste, terne.

Ne-am convins încă o dată că trebuie să acceptăm că naționala e la un nivel mediocru, că nu are rost să avem așteptări mari, fiindcă atâta poate. Au trecut vremurile în care eram zmei, acum suntem niște pitulici și facem chef când izbutim să batem Kosovo. Nu e o realitate care să ne dea afară din casă de bucurie, însă trebuie acceptată ca atare. Unde nu-i nu-i, degeaba ne opintim să sperăm că vine Moș Crăciun mai iute și ne toarnă în dar fotbal cu polonicul în paporniță sau în imaginație.

Hai să zicem că reușim să ajungem la Euro 2024. Și acolo ce facem? Ne prezentăm cu un fotbal prăfuit, ne uităm cu jind cât de frumos joacă alții și venim acasă cu coada între picioare. Fără supărare, dar cu fotbalul arătat în aceste preliminarii n-am putea avea decât o prestație stânjenitoare la un turneu final. Sigur că vrem să fim la Euro, de bună seamă că vrem să fim încrezători, dar la un moment dat îți dai seama că până și optimismul are limitele lui, nu poți trage la nesfârșit de el, fiindcă se deșiră. În fine, poate reușim să batem Andorra în următorul meci și o să ne simțim din nou jupâni în copaia noastră de fotbal tot mai mic. Hai România!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF/ Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

CITEȘTE ȘI: Fotbal – Liga 3 | ”Lanterna roșie”, CS Minaur, meci acasă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.