Naționala României s-a calificat aseară la Euro 2024, după victoria cu 2-1 în fața Israelului. Vom fi iar prezenți, după opt ani de chin și jale, la un turneu final. Rămâne să vedem de pe ce loc ne calificăm. Mai avem un meci cu Elveția, marți, pe Arena Națională, iar dacă nu pierdem putem câștiga grupa. Lucru care ar așeza România în urna a doua valorică a tragerii la sorți pentru turneul final din Germania. Păream cu opinca spartă, iar acum aproape că suntem cu gheata poleită.

”Tricolorii” au făcut ieri un meci de calificare cum scrie la carte. Conduși încă din minutul 2 nu s-au pierdut cu firea. Au mers peste adversar și l-au ținut în corzi, iar roadele s-au văzut. Au întors rezultatul cu o echipă deloc comodă, cea a Israelului, care îți poate înfunda speranțele când ți-e lumea mai dragă.

E drept că România nu a strălucit ca joc în aceste preliminarii. Dar hai să o luăm și altfel: adversarii noștri au fost cumva niște luceferi? Dacă erau noi nu mai ședeam acum în fruntea clasamentului.

Chiar dacă nu au fost mereu cei mai inspirați în joc de-a lungul acestor preliminarii, ”tricolorii” au strâns puncte ca furnica, lăsându-i pe greieri să cânte. Pentru faptul că au crezut în calificare până la final flăcăii noștri în galben merită felicitați.

Acum 30 de ani, la Cardiff, România învingea Țara Galilor și se califica la Cupa Mondială din SUA. Era cumva certificatul de naștere al așa-numitei ”generații de aur”. Calificarea atât de dorită la Europeanul de anul viitor din Germania poate fi actul de naștere al unei noi echipe naționale care să ne facă să vibrăm, să ne bucurăm, să strigăm plini de emoție hai România! Bravo, ”tricolori”, respect!

PS: În presa din Țara Cantoanelor, după ce Elveția a remizat, ieri, cu Kosovo, i s-a mulțumit României că a învins Israelul, asigurând, astfel, și calificarea vecinei de pe locul 2 din clasament. Așa parcă viața are alt gust, nu? 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Handbal – Liga Zimbrilor | CS Minaur întâlnește singura echipă din…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.