Sfârșitul lui 2022 și începutul lui 2023 au fost cumva cu gust de ploaie, întrucât zăpada s-a zgârcit să ne colinde. Poate că are și ninsoarea concediile ei. Dacă ar fi să facem bilanțul în fotbal pe anul trecut al echipei naționale, acesta ar rima pe îndelete cu natura. Adică am fi plouați. Ciuciulete.

După o expediție prin Liga Națiunilor în care am ieșit pe ultimul loc în grupă, cu adversari precum Bosnia, Finlanda și Macedonia, am retrogradat în ceea ce se cheamă divizia a 3-a a acestei competiții. Așa că mai bine nu facem bilanțul pe 2022, că nu ne iese nici măcar cu zecimală, ne iese doar cu grimase și dureri de cap. Mai bine ne concentrăm pe 2023. Și pe așteptări.

Ce nădăjduim de la națională în 2023? Nicidecum o donație de la federație de pufuleți și turtă dulce, ci o calificare la Euro 2024, dat fiind că în acest an se joacă preliminariile pentru turneul final care va fi găzduit de Germania. Suntem în grupa I, cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Se califică primele două echipe.

Suntem în stare să nu ne calificăm nici dintr-o astfel de grupă, chiar accesibilă? Suntem. Putem totuși să ne calificăm? Da, dacă n-o mai tot sfeclim cum facem din atâtea preliminarii încoace. Cam ce să așteptăm de la națională în acest an? Orgoliul de a-și aminti că trebuie să joace fotbal, nu șeptic. Hai România! Și hai de ne mai bucurați, stimați ”tricolori”!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Balada ușii și a bagajului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.