Mâine naționala are ultimul meci din preliminariile pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. În Liechtenstein, cu o gazdă discretă, politicoasă, care îndeobște nu te deranjează cu goluri și nici nu-ți toarnă dulceață în șoșoni. Atâta doar că ”tricolorii” și-au cam tăiat creanga calificării la baraj după egalul de joi, de acasă, cu Islanda. Teoretic am mai avea șanse, practic însă e mai bine să nu ne îmbătăm cu apă chioară.

De-acum însă calculele nu se mai fac privind calificarea României la CM, fiindcă oricât ai socoti, fie și cu abacul fotbalului, tot îți dă cu zecimală. În schimb calculele devin tot mai interesante pe la federație în privința celui care îl va înlocui pe selecționerul Mirel Rădoi (care oricum anunțase cu o vreme în urmă că pleacă înaintea unui eventual baraj). Speculații se fac cu grămada dincoace de pereții Casei Fotbalului. Ba că ar fi potrivit cutare, ba că ar merita un alt cutare, dar e sub contract, în fine, un vălmășag de presupuneri, zvonuri și păreri.

Bine ar fi însă ca aceia care calculează soluțiile pentru înlocuirea lui Rădoi, și anume cei de la FRF, să o facă totuși chibzuit. Altminteri ne vom tot învârti în cerc. Iar dintr-un cerc nu poți face un drum drept spre vreun campionat mondial. Că nu te lasă geometria. Geometria fotbalului. (T.V.S.)

Sursa foto: frf.ro

CITEȘTE ȘI: Balada microbistului grăbit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.