Naționala joacă astăzi cu Kosovo, la București, în cea de-a șasea rundă din grupa I de calificare la Euro 2024. ”Tricolorii” au adunat 9 puncte până acum și sunt pe locul 2 în clasament, la două puncte distanță de Elveția.

România vine după un egal, 1-1, obținut sâmbătă, acasă, cu Israel. Un egal scos cu multă șansă, scremut, în fața unui adversar care a fost mai bun. Noroc am avut și în Elveția, când am ciupit o remiză înscriind de două ori în ultimele minute ale meciului. Dar, la urma urmei, și norocul face parte din jocul de fotbal, nu-i așa?!

Prestațiile cenușii ale ”tricolorilor” și din această campanie de calificare au stârnit multe discuții aprinse, au iscat nemulțumiri, au provocat frustrări. Nădăjduiam să vedem o echipă națională care să nu tremure în șorturi la meciuri cu adversari precum Israel, Kosovo ori Belarus. N-a fost să fie. Chiar dacă suntem pe locul 2 în grupă, loc care duce la Euro, ne chinuim la fiecare meci. Ceea ce, neîndoielnic, e agasant pentru mulți.

Dincolo însă de nemulțumirile legate de jocul ”tricolorilor”, poate că ar cam fi timpul să acceptăm fără încrâncenare o evidență: atât știu, atât pot să joace. Să admitem că ăsta e nivelul la care suntem cu echipa națională și să nu mai visăm cai verzi pe pereți până când nu se va face o reformă reală în fotbalul mic și ponosit pe care îl avem. Altminteri ne tot învârtim pe după vișin și riscăm să dăm cu capul în el. Hai România!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | ”Stranieri” de Al-Okhdood, Famalicao, Wuhan Three Towns…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.