16 etape s-au disputat din ediția 2022/23 a Ligii 2. Din sezonul regular mai sunt trei etape, care se vor juca în februarie și martie. Înainte de reluarea campionatului, cei de la Federația Română de Fotbal au studiat statisticile legate de fair-play-ul demonstrat de echipe.

Un capitol la care CS Minaur Baia Mare stă foarte bine. ”13 cartonașe galbene în 16 etape a văzut Minaur Baia Mare, cele mai puține din serie”, precizează reprezentanții FRF. CSA Steaua, liderul Ligii 2, este lider și la… cartonașe încasate! ”Curios, roș-albaștrii nu au văzut niciun roșu direct, ci doar trei în urma cumulului de galbene. Au însă 30 de avertismente cu cartonaș galben”, menționează sursa citată.

În analiza FRF, fiecare club a primit 5 puncte pentru un cartonaș roșu direct, 3 puncte pentru eliminare în urma cumulului de cartonașe galbene și un punct pentru fiecare cartonaș galben primit. Conform acestui algortim, CS Minaur Baia Mare (21 puncte) e pe locul secund. Campioana fair-play-ului până la acest moment este Csikszereda Miercurea Ciuc, formația din Harghita având doar 19 puncte de avertisment în analiza FRF. ”Ciucanii au încasat 16 galbene (locul 2 în serie), un singur roșu în urma a două galbene și nu au suferit vreo eliminare de jucător directă”, se arată în analiza FRF.

Analiza completă, aici.

Sursă foto: Federația Română de Fotbal. Sursă foto: CS Minaur Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Fotbal – Liga 2 | CS Minaur Baia Mare are pe lista marcatorilor 9 nume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.