În faza regională a Cupei României, ediția 2024-2025, Progresul Șomcuta Mare joacă mâine, de la ora 18.00, în deplasare la Sticla Arieșul Turda.

Sticla Arieșul Turda, câștigătoare de Cupa României

Deși nu a atins niciodată piscurile primului eșalon, evoluând doar la nivelul Diviziilor B și C, cea mai iubită formație de pe malurile Arieșului, Sticla Turda (înființată în 1907), rămâne singura deținătoare de Cupă a României ce nu a evoluat în prima divizie. CS Șomcuta Mare (formație înființată în anul 1970 și reînființată în 2011) se va baza pe experiența de joc a celor nouă foști divizionari din lot, încercând să se impună în Turda.

Din punct de vedere statistic, Sticla Arieșul Turda este net superioară la capitolul Cupa României. Are 7 prezențe în faza 16-imilor, 3 în cea a optimilor, 2 în cea a sferturilor de finală, o semifinală și o finală câștigată pe 12 noiembrie 1961. De cealaltă parte, formația maramureșeană se poate lăuda doar cu o singură prezență între primele 16 formații.

Pentru cele două adversare de mâine anul 2024 este unul de referință. Sticla Arieșul Turda a împlinit în 8 martie 65 de ani de când a jucat primul său meci în 16-imile de finală ale Cupei României (pierdut cu 1-2 la Sibiu cu Steagul Roșu Brașov). Șomcutenii vor serba pe 22 septembrie 25 de ani de la primul meci găzduit acasă în fața unei formații de Divizia A, FCM Bacău (pe atunci adversară în 16-imile de finală ale Cupei României).

Învingătoarele din grupe vor juca finala regiunii

În faza regională din Cupa României, reprezentantele fiecărui județ au fost împărțite în grupe de câte 3. Câte 2 grupe în fiecare din cele 7 regiuni stabilite. Formatul competiției prevede ca învingătoarele din fiecare județ să lupte pentru 7 locuri disponibile în turul următor.

Maramureșul face parte din Regiunea 2.

Grupa 1: Bihor (CS Bihorul Beiuș), Cluj (Sticla Arieșul Turda), Maramureș (Progresul Șomcuta Mare)
Meciurile: Cluj – Maramureș (10 iulie), Bihor – Cluj (13 iulie), Maramureș – Bihor (17 iulie)

Grupa 2: Satu Mare (FC Talna Oraşu Nou), Bistrița-Năsăud (CS Silvicultorul Maieru), Sălaj (Someșul Someș Odorhei)
Meciurile: Bistrița-Năsăud – Sălaj (10 iulie), Satu Mare – Bistrița-Năsăud (13 iulie), Sălaj – Satu Mare (17 iulie)

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa învingătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în următoarea fază. În Regiunea 2, finala va fi găzduită de câștigătoarea Grupei 2.

Text și foto: Alin Boțioc

CITEȘTE ȘI:
Fotbal | Constantin Miia, cel pe care jurnalistul Ioan Chirilă îl considera ”portar de zile mari”, împlinește azi 71 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.