Liga I s-a întrerupt odată cu instituirea stării de urgență, în miezul lui martie. Așa cum era firesc, de altfel, date find condițiile. Mai apoi, când cu îmblânzirea stării de urgență în varianta ceva mai umană, de stare de alertă, s-a pus la cale reluarea, pas cu pas, a campionatului.

S-a reluat acest zurbagiu de campionat, însă cu multe poticneli, pricinuite de apariția de cazuri de coronavirus pe la o seamă de echipe. Meciuri amânate, ciorovăieli între competitori cum că au nesocotit măsurile de siguranță, o zburătăceală totală în discursuri. Unii cer una, alții cer alta, unii se înfoaie, alții se îndoaie, Federația Română de Fotbal se face că plouă, Liga Profesionistă de Fotbal se face că ninge. Coronavirusul însă își vede nestingherit de ale lui, fiindcă nu i-a trântit nimeni peste ceafă o scatoalcă sub forma unui plan de avarie în ceea ce ținea de eventualele probleme ce pot apărea în reluarea campionatului Ligii I în condiții de COVID-19.

N-are rost să intrăm în amănunte, microbiștii le cunosc, iar cei care nu sunt interesați de fotbal compilează doar ideea în sine; una care ține de neghiobie, întrucât onor forurile noastre fotbalistice au făcut scenariile lor buimace pentru reluarea meciurilor din Liga I, iar acum am ajuns într-un impas burlesc și nu știm cum se va desemna luni campioana României în urma meciului dintre Craiova și CFR Cluj. Că dacă iese egal e lată treaba, întrucât CFR are două puncte în plus, dar Craiova are un meci mai puțin jucat, iar până luni la ora 23.59 trebuie să transmitem la UEFA numele campioanei României, pentru a putea fi pusă în urnele pentru preliminariile Champions League. Însă până luni nu se poate juca restanța Astra – Craiova. Păi să nu-ți vină să te lași de ocupația de microbist? 🙂

Tiberiu Sabo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.